Denisipari puturi de medie adancime

Denisipari puturi apa

Denisipari puturi de medie adancime

Denisipari puturi de medie adancime – De ce se nisipeaza un put de medie adancime

Nisiparea la puturile de medie adancime survine de regula, ca si in cazul puturilor de mica adancime din cauza folosirii necorespunzatoare a acestor tipuri de foraje.

O alta cauza care poate duce la necesitatea unei denisipari a unui put de medie adancime este debitul scazut, cauzat de limpsa de apa din panza freatica captata.

Ma trebuie luat in calcul pentru necesitatea efectuarii unei denisipari si a executiei defectuase a forajului de medie adancime.

Folosirea unor pompe care au putera de a scoate un debit mai mare de apa decat pot furniza forajele aduc in interiorul acestora particule mici de nisip.

Acestea cu timpul se depun in profunzimea forajului urmand ca dupa o perioada scurta de timp sa fie angrenat la suprafata.

O alta cauza foarte intalnita la forajele de medie adancime, pentru care trebuie facuta o denisipare este executia proasta a forajului.

Daca un foraj este executat prost/necorespunzator, acesta va crea probleme atat prin apa plina de particule de nisip sau alte impuritati, dar si prin stricarea sistemului de pompare si filtrare.

Nisiparea unui put de medie adancime nu inseamna numai ca parametrii de functionare ai acestuia sa se modifice in mod negativ.

Din pacate atrage dupa sine si posibilitatea ca pompa sau hidroforul sa sufere uzura .iar in timp acestea sa cedeze.

Chiar si instalatia sanitara , boilerele si centralele pot suferii in timp.

Cum se denisipeaza un put de medie adancime

Denisiparea puturilor de medie adancime se face cu utilaje specifice, prin metoda aer-lift.

Este nevoie  de specialisti cu experienta in realizarea acestor operatiuni de denisipare pentru ca rezultatul final sa fie cel dorit.

Denisiparea unui put forat de medie adancime trebuie facuta corect, pentru exista posibilitatea sa se creeze diferente mai de presiune si sa cedeze tubulatura forajului.

Inainte de denisiparea unui put de medie adancime trebuie identificata problema si remediata/eliminata .

Daca nu se poate remedia/elimina macar sa se incerce diminuarea problemei.

Prin diminuarea daunelor la o denisipare a puturilor de medie adancime, intelegem in cel mai rau caz, ca forajul respectiv sa functioneze corect dar la debite de exploatare mai mici, stabilite in urma testelor de performanta.

Pentru cine putem executa denisipari puturi de medie adancime

Societatea noastra executa denisipari puturi de medie adancime atat pentru societati comerciale cat si pentru persoane fizice.

Preturile corecte se vor determina in functie de adancimea si tipul de tubulatura al forajului (teava metalica, tubulatura din pvc, tuburi de beton).

Dupa denisiparea puturilor de medie adancime se obtine :

– marirea permeabilitatii

– evitarea nisiparii forajului de puntile formate oprind trecerea elementelor fine

– marirea razei efective a forajului si implicit a debitului acestuia

– micsorarea pierderilor de sarcina in zona activa a filtrului.

Executam lucrari de denisipari pupa cum urmeaza:

Daca doriti informatii suplimentare sau aveti nelamuriri cu privire la serviciile de denisipare puturi de medie adancime  va rugam sa folositi formularul nostru de Contact sau prin telefon la numerele 0730.20.66.92 sau 0763.26.77.75.

   Cu respect, echipa ecoforajeputuri.ro