Foraje puturi de epuisment

 

Puturi de epuisment

Foraje puturi de epuisment

 

Foraje puturi de epuispent

Foraje puturi de epuisment – exista situatii in care se doreste constructia  unor parcari subterane, a unor blocuri care au subsol sau orice fel de constructie subterana, care nu se pot executa din cauza apelor de infiltratie sau a panzelor freatice acvifere.

Asadar forajele de epuisment coboara prin pompare nivelul apelor de infiltratii sau a pazalor freatice, pana la punctul in care constructorul isi poate desfasura activitatea.

Forajele de epuisment si necesitatea unui studiu (proiect)

Este foarte important ca pentru astfel de foraje sa existe un proiect. Existenta acestuia face ca timpii de executie si de asecare ale apelor sa fie mult mai scurt si eficient, neintervenind situatia in care trebuiesc facute teste, atat din punct de vedere al numarului de foraje propuse cat si prin determinarea debitelor de exploatare.

Ce sunt forajele de epuisment

Puturile de epuisment sunt foraje prin intermediul carora se pompeaza apa de infiltratie sau din panza freatica acvifera sub nivelul de fundare. Aceste foraje se vor executa pe un perimetru stabilit de un specialist, in baza unui studiu hidrologic  si se vor pompa  24 de ore din 24 pana cand nivelul panzei freatice acvifere sau a apelor de infiltratie scad la nivel piezometric sau chiar dispar si permit realizarea constructiei respective.

Foraje puturi de epuisment – se tubeaza si se folosesc ca puturi de pompare sau de monitorizare si se stabileste:

– raza de influenta a fiecarui foraj

– directia de curgere a panzei freatice acvifere

– debitul fiecarui foraj

– timpul necesar asecarii

Va punem la dispozitie inafara de partea de executie propiuzisa a forajelor de epuisment si echiparea forajelor.  Avem in dotare pompe de diferite debite de exploatare, aplicabile oricarei solutii tehnice propuse.

Putem asigura asadar toata gama de utilaje si echipamente necasare pentru acest tip de lucrari.

Daca doriti informatii suplimentare sau aveti nelamuriri in legatura cu forajele de epuisment,va rugam sa folositi formularul nostru de Contact sau prin telefon la numerele 0730.20.66.92 sau 0763.26.77.75.

   Cu respect, echipa ecoforajeputuri.ro