Foraje puturi de mare adancime

 

Puturi apa de mare adancime

Foraje puturi de mare adancime

     

   Foraje puturi de mare adancime

Foraje puturi de mare adancimeForajele de mare adancime, sunt puturi cu o adancime cuprinsa intre 51 si 300 de metrii. Aceste puturi de mare adancime pot furniza debite foarte mari de apa, industriale incepand cu 5000 de litrii extrasi pe ora, putand ajunge pana la 30000 de litrii extrasi pe ora in anumite cazuri.

   In ce soluri putem executa puturi de mare adancime

     Putem executa foraje puturi de mare adancime in diferite tipuri de sol cum ar fi:

– Soluri nisipoase

– Pamant lutos

– Soluri argiloase

– Soluri dure

   Ce utilaje avem la dispozitie   

Puturile de mare adancime se pot executa cu urmatoarele tipuri de utilaje, pe care societatea noastra le are in dotare:

– Foreza hidraulica rotativa cu circulatie de fluide (noroi de foraj)

– Foreza cu ciocan de fund eficienta in soluri foarte dure cum ar fi sisturi verzi (intalnite in Muntii Dobrogei), sisturi cristaline, calcare fisurate si exemplele pot continua

Puturile de mare adancime se foreaza cu sape cu diametre de 250 mm, 311 mm, 444 mm. Diametrul de forare se stabileste in functie de tipul si dimensiunile tubulaturii folosite.

Conteaza foarte mult ca diametrul sapei sa fie optim aleasa pentru ca locul ce ramane dupa tubare intre gaura forata propiu zisa si tubulatura sa fie suficient de mare pentru ca impachetarea cu margaritar sa fie optima.

Ce este foarte interesant in diametrul de forare/tubare, este faptul ca inainte nu se folosea cuart ca material filtrant. Asadar era nevoie ca diametrul de forare sa fie semnificativ mai mare decat diametrul de tubare. Daca se foloseste cuart ca material filtrant nu mai sunt necesare diferentele atat de mari intre diametrele de tubare/forare.

Ce debite pot furniza puturile de mare adancime

Forajele de mare adancime asigura debite mari de apa la o calitate superioara, facandu-le ideale pentru irigatii si industrie.

Tubulatura folosita de regula la puturile de mare adancime sunt metalice si din pvc de inalta presiune. La tubulaturile metalice se folosesc filtre de inox de tip Johnson. Pentru tubulaturile din pvc de inalta presiune se folosesc filtre Screen sau Johnson.

     Cu ce diametre putem tuba puturile de mare adancime

Dimensiunile tubulaturilor folosite la puturile de mare adancime sunt: 125 mm, 140 mm, 160 mm, 180 mm, 200 mm, 225 mm, 280 mm, 330 mm. Aceste tubulaturi din pvc sunt special fabricate pentru a rezista la presiuni ale pamantului foarte mari. Conform fabricantului tubulatura este clasificata dupa grosime:

  • – tubulatura care rezista la presiuni de pana la  45 de metri  – Clasa R8
  • – tubulatura care rezista la presiuni de pana la  90 de metri  – Clasa R10
  • – tubulatura care rezista la presiuni de pana la 300 de metri – Clasa R16

   Care sunt avantajele unui put de mare adancime

Calitatea apei – teoretic , cu cat un put este mai adanc cu atat calitatea apei este mai buna

Debitele de apa – de regula din puturile de mare adancime se pot obtine debite de apa industriale 15-30 mc/h , chiar si mai mari in anumite zone geografice si in anumite conditii.

     Ce dezavantare are un put de mare adancime

Pretul – Un put de mare adancime nu este ieftin, costurile de executie + metrii forati ducand la sume finale destul de „piperate”

Pentru mentenanta de foraje puturi de medie adancime, va rugam sa vizitati pagina destinata acestor tipuri de lucrari la pagina pentru denisipari puturi sau denisipari puturi de mare adancime

Deasemeni puteti obtine mai multe informatii cu privire la foraje puturi de medie adancime si denisipari puturi de medie adancime si accesand urmatoarele link-uri utile:

Pentru a putea face o oferta corecta de pret si pentru intrebari si/sau nelamuriri cu privire la foraje puturi de mare adancime va rugam sa ne contactati prin email la adresa office@ecoforajeputuri.ro sau la numerele de telefon: 0730.206.692 / 0763.267.775

Cu respect, echipa ecoforajeputuri.ro