Foraje puturi de mica adancime

 

Foraje puturi

Foraje puturi de mica adancime

 

Foraje puturi de mica adancime

Foraje puturi de mica adancime – acest tip de foraj se executa de regula cu utilaje actionate manual, in sistem uscat.

Foraje puturi  de mica adancime se executa la adancimi cuprinse intre 10 si 30 de metrii. Se urmareste prin realizarea unui astfel de put captarea unei panze freatice.

Se poate executa un foraj de mica adancime doar la prima sau a doua panza freatica acvifera dupa caz, in functie de zona unde urmeaza sa se execute lucrarea.

Acest tip de foraj poate furniza debite de apa cuprinse inrtre 500 si 3000 de litrii de apa extrasa pe ora.

Foraje puturi de mica adancime si calitatea apei

Din punct de vedere al calitatii apei , aceasta difera de la caz la caz. Din pacate aceasta nu este intotdeauna foarte buna, putand avea in compozitie nitriti, nitratii , microorganisme si fecale.        

Toate aceste elemente daunatoare care se pot regasi in compozitia apei din puturile de mica adancime se datoreaza agriculturii, industriei, fabricilor etc.

     Foraje puturi de mica adancime – se pot executa pe diferite tipuri de tubulaturi:

– tubulatura de beton cu diametre de 200 mm si 300 mm

– tubulatura de tip pvc cu diametre de 160 mm ,  200 mm , 250 mm , 315 mm

Tubulatura de beton din pacate este foarte slaba din punc de vedere calitativ, cimentul folosit la executia lor este din ce in ce mai putin. Aceste tuburi ajung sa se „topeasca” pur si simplu in contact cu apa .

Tubulatura de tip pvc este de regula garantata de producator 100 de ani. Au o durabilitate si o flexibilitate buna, rezistente la presiunile pamantului si/sau a panzelor freatice se suprafata, facandu-le ideale pentru puturi de mica adancime.

Forajele de mica adancime sunt foarte bune pentru captarea acviferelor de suprafata. Acest tip de foraj fiind perfect pentru alimentarea cu apa a unei locuinte sau pentru udarea unei gradini (fara aspersoare automate. 

Foraje puturi de mica adancime – realizare si durata de executie

Puturile de mica adancime se realizaeaza prin forare uscata, intr-un timp foarte scurt (1 zi ) cu utilaje specifice, de regula manuale, demontabile, usor de transportat.

Un avantaj major al acestei metode de forat uscat este acela ca se observa in timp real centimetru cu centimetru compozitia solului. 

Foraje puturi de mica adancime pret

Dar cel mai important avantaj care il are un put de mica adancime este PRETUL. Luand in considerare numarul mic de materiale folosit, pretul acestora cat si usurinta executiei il face imbatabil din punt de vedere financiar.

Exploatarea corecta a unui put de mica adancime, presupune folosirea unei pompe sau a unui hidrofor cu o putera sub debitul maxim pe care forajul il poate furniza.

     Avantajele executiei unui put de mica adancime:

Durata de executie – 1-2 zile

Folosirea metodei de foraj uscat – vizualizarea centimetru cu centimetru a compozitiei solului

Durata de viata – un put de mica adancime folosit corespunzator (folosirea unei pompe sau a unui hidrofor la un debit recomandat de executantul lucrarii), cat si decolmatarea acviferului la anumite perioade de timp (denisipari facute de o echipa specializata la 5-10 ani) fac acest tip de foraj sa reziste zeci de ani fara probleme.

Pretul – un put de mica adancime nu costa o avere, din contra, in comparatie cu forajele la adancimi mai mari aceste foraje isi pot recupera investitia in 1-2 ani.

Debitul de apa – un put de mica adancime poate furniza un debit de 500 – 3500 litrii extrasi pe ora, mai mult decat suficient pentru o gospodarie, un sediu de firma…etc. (poate fi in acelas timp si un dezavantaj)

     Dezavantajele executiei unui foraj de mica adancime

Elementele chimice si biologice – ce ar putea sa se gaseasca in compozitia apei.

Debitul de apa – acesta poate fi mic in unele cazuri si in anumite zone geografice, sau cu nisipuri atat de fine , incat impachetarea cu margaritar quartos sa nu merite investitia.

Pentru mentenanta de foraje puturi de medie adancime, va rugam sa vizitati pagina destinata acestor tipuri de lucrari la pagina pentru denisipari puturi sau denisipari puturi de medie adancime   

Deasemeni puteti obtine mai multe informatii cu privire la foraje puturi de medie adancime si denisipari puturi de medie adancime si accesand urmatoarele link-uri utile:

  1. Foraje puturi de mica adancime
  2. Foraje puturi apa de mica adancime
  3. Denisipari puturi de mica adancime
  4. Denisipari puturi apa de mica adancime

Pentru a putea face o oferta corecta de pret si pentru intrebari si/sau nelamuriri cu privire la executia de foraje puturi de mica adancime , va rugam sa ne contactati prin email la adresa office@ecoforajeputuri.ro sau la numerele de telefon: 0730.206.692 / 0763.267.775

  Cu respect, echipa ecoforajeputuri.ro