Piloti Forati

Piloni/Piloti forati

Piloti/Piloni forati

Ce sunt pilotii forati – Micro-piloti forati

pilonii sunt stalpi puternici care sustin o constructie sau o parte a unei constructii.

– elemente decorative in forma de stalp prismatici, asezati la capatul unui pod( de o parte si de alta), la intrarea unei cladiri etc.

– constructii masive la monumente sau temple, de o parte sau alta a intrarii

-suport de metal, de beton armat sau de lemn care serveste la sustinerea conductelor si izolarea liniilor electrice aeriene, a antenelor electromagnetice etc.

pilotii sunt elemente structurale de fundare de adancime caracterizate printr-un raport mare intre laungimea 1 si latura (diametrul) d, in general 1/d>20.

-prin fisa pilotului se intelege portiunea ingropata in pamant a acestuia prin care se transmite terenului sarcina data se suprastructura constructiei

pilotii reprezinta o fundatie de adancime realizata diferite metode

 Cu ce se pot executa piloti forati

– cu utilaje manuale la diametre de 140 mm, 160 mm, 200 mm, 250 mm, 300 mm, 400 mm.

– cu utilaje semi-manuale la diametre de 200 mm, 250 mm, 300 mm.

– cu foreze auto-purtate cu circulatie de fluide la diametre de 200mm, 250 mm, 300 mm, 400 mm, 400 mm, 500 mm, 600 mm.

Soluţia fundarii pe piloti la constructii se adopta in cazul in care terenul bun de fundare se gaseste la adancime mare, iar încarcarile date de constructie sunt mari.

Utilizarea pilotilor este in general legata de existenta la suprafata terenului a unor strate puternic compresibile.

Se urmareste în general coborarea pilotilor pana la un strat practic incompresibil pentru ca pilotii să fie purtatori pe varf.

Daca pana la adancimi accesibile cu utilajele disponibile nu se intalneste un strat de baza incompresibil se folosesc pilotii flotanti.

Se pot folosi coloane de sustinere a malurilor  recuperabile sau nu, sau foraj cu circulatie de fluid bentonic  in fuctie de solul in care se executa pilotii forati si in functie de adancimea la care se foreaza acestia

Daca doriti informatii suplimentare sau aveti nelamuriri in legatura cu pilotii forati, va rugam sa folositi formularul nostru de Contact sau prin telefon la numerele 0730.20.66.92 sau 0763.26.77.75.

Cu respect, echipa ecoforajeputuri.ro