Executam lucrari de denisipari puturi de mica adancime . Odata scos nisipul din foraj aceasta va revenii la specificatiile sale iditiale (ca atunci cand a fost construit)
Puturile de mica adancime se nisipeaza de regula din cauza folosirii necorespunzatoare a acestora sau cand hidroforul / pompa este montata necorespunzator in dreptul filtrelor screen sau johnson, sau in imediata lor apropiere.
Din pacate unii beneficiari de puturi de mica adancime cred ca dintr-un astfel de foraj pot scoate cantitati mari de apa cu pompe puternice. Cand se executa un astfel de foraj, el trebuie exploatat in conditiile recomandate de executantul forajului.
Puturile de mica adancime nu furnizeaza cantitati mari de apa, decat in cazuri izolate, cand la suprafata exista panze freatice cu debite mai.
Denisipare puturi de mica adancime cu pompa manuala care absoarbe nisipul la vid (o metoda care la prima vedere pare invechita dar care da rezultate foarte bune);
Denisipare puturi de mica adancime prin sistem aer-lift cu un compresor care produce balbotaj in profunzimea forajului, si aduce nisipul la suprafata.
Nisipul se aduce la suprafata cu ajutorul aerului comprimat, furnizat de diferite tipuri de compresoare sau motocompresoare.
In momentul in care se face o denisipare la un put de mica adancime trebuie calculat cu exactitate ce metoda se foloseste.
Daca denisiparea se face in mod necorespunzator exista o mare probabilitate sa compromiti forajul , de multe ori iremediabil.
Puturile de mica adancime sunt predispuse la nisipari, deaceea se recomanda executarea unei denisipari la intervale de 2-3 ani, cateodata si preventiv , pentru a nu lasa particulele de nisip sa se depuna intr-un strat gros in profunzimea forajului.
Cea mai mare problema cu nisiparea apare in cazul puturilor de mica adancime la forajele executate pe tuburi de beton. Acestea fiind predispuse acestui fenomen datorita faptului ca tuburile se macina in timp.
– marirea permeabilitatii
– evitarea nisiparii forajului de puntile formate oprind trecerea elementelor fine
– marirea razei efective a forajului si implicit a debitului acestuia
– micsorarea pierderilor de sarcina in zona activa a filtrului.
ECO Foraje Puturi .RO
0763.267.775
0730.206.692
office@ecoforajeputuri.ro
www.ecoforajeputuri.ro