Logo
0730.206.692         office@ecoforajeputuri.ro
ECO Foraje Puturi .RO
ECO Foraje Puturi
Foraje puturi apa - Denisipari puturi forate
ECO Foraje Puturi
Contacteaza-ne acum pentru foraje puturi si denisipari

Foraje puturi de medie adancime

Profita ACUM de oferta lunii Septembrie, 20% reducere la foraje puturi si denisipari puturi forate

Cu ce se executa forajele de medie adancime     

Foraje puturi de medie adancime – Forarea de puturi de medie adancime se executa cu utilaje specifice. Avem in dotare 2  tipuri de utilaje capabile sa execute foraje de medie adancime. Utilaje semimecanice, actionate electric si manual, precum si foreze puturi apa de mici dimensiuni, cu capacitate de forare mare. 

Utilajele folosesc atat forta umana cat si hidraulica. Sunt utilaje cu foraj uscat sau cu circulatie directa de fluid de foraj.

     Foraje puturi de medie adancime – Varianta 1

Executia puturilor de medie adancime cu un utilaj semimecanizat care foloseste atat forta umana cat si mecanica.

Acest utilaj sapa in sistem uscat si foloseste coloane metalice de diferite dimensiuni pentru protejarea malurilor si a panzelor freatica acvifere. Aceste coloane au diametre de 168 mm, 220 mm si 278 mm.

Acest tip de utilaj poate fora pana la adancimi de aproximativ 60 de metrii.

In functie de zona si de numarul de coloane metalice folosite se poate face tubarea unui put de medie adancime cu burlane de tip pvc neagra cu imbinare la cald sau cu burlane de tip pvc albastre cu imbinare prin infiletare si diametre de 125 mm , 140 mm si 160 mm.

Consideram un put de medie adancime orice foraj care are depaseste 30 de metrii, dar nu mai mult de 50-60 de metrii.

Executam foraje puturi apa de medie adancime cu acest tip de utilaj numai in zone argiloase.

Acest tip de utilaj nu poate executa foraje puturi de medie adancime in soluri dure.

   Foraje puturi de medie adancime – Varianta 2

 Folosirea pentru executia unui put de medie adancime o foreza cu motor termic sau electric, cu circuit direct de noroi bentonic.

Aceasta foreza de mici dimensiuni are capacitate de forare pana la 90 de metrii, asadar poate fora si puturi de mare adancime.

La fel ca si utilajul semimecanizat in urma saparii cu acest tip de foreze se pot monta burlane de tip pvc, negre sau albastre cu diametre de 125 mm, 140 mm sau 160 mm, aceste tubulaturi fiind special fabricate pentru a putea fi folosite la puturile de medie adancime.

Aceste tubulaturi sunt foarte rezistente la presiuni  mari pe care pamantul de la adancimi medii le exercita asupra lor.

In ambele cazuri calitatea lucrarii este garantata. Folosindu-se materiale de cea mai buna  calitate, metoda de forare nu va influenta rezultatul final.

Executam foraje puturi apa de medie adancime cu acest tip de utilaj numai in zone argiloase,  nisipoase  dar si soluri semi-dure (zona de deal)

Acest tip de utilaj nu poate executa foraje puturi de medie adancime in soluri dure, zone muntoase.

   Filtre si impachetare cu margaritar

De regula la puturi de medie adancime se folosesc filtre screen de fabrica cu fante de 0.5 sau 0.7 mm si impachetare cu pietris margaritar quartos de Pleasa sort 0.6- 1.2 sau 1.2-2 mm in functie de granulatia panzei freatice acvifere captate

   Calitatea apei si a forajului

Din punct de vedere al calitatii apei, un put forat la a treia panza freatica acvifera, teoretic nu are nitriti, nitrati , micro-organisme si fecale, dar poate contine alte elemente chimice .

Din pacate nimeni nu va poate garanta ca la adancimea „X” in scoarta pamantului se gaseste o apa de o calitate buna sa nu, forajele fiind lucrari cu caracter ascuns.

Acest tip de foraj este net superior calitativ unui put de mica adancime. Atat prin tipul de executie cat si prin debitele de apa furnizate.

Se foloseste personal calificat, materiale de cea mai buna calitate si nu in ultimul rand izolarea apelor de suprafata. Aceste operatiuni garanteaza un put de cea mai buna calitate,

   Debite estimate din foraje de medie adancime

Din puturile de medie adancime se pot obtine debite cuprinse intre 2000 si 6500 de kitrii extrasi pe ora.

Debitul este influentat de puterea panzei freatice acvifere captate dar si de zona geografica unde urmeaza sa fie executat forajul respectiv.

Durata de executie al unui foraj de medie adancime este dupa caz cuprins intre 4 si 10 zile.

   Foraje puturi de medie adancime – Avantaje

  •  Calitatea apei
  •  Durata mare de viata al unui astfel de foraj (daca este exploatat corespunzator un put de medie adancime practic nu are limita de viata) , daca se executa denisipari periodice.
  •  Cantitatea de apa pe care un foraj de medie adancime il poate furniza (2000-6500 litrii pe ora)
  •  Izolarea panzelor de suprafata, acestea neputand sa contamineze sursa de apa captata, bucurandune de calitatea apei din profunzimea scoartei terestre.

   Foraje puturi de medie adancime – Dezavantaje

– Durata de executie

– Adancimea relativ mare a forajului care duce catre un pret total de executie mai ridicat, dar care isi amortizeaza investitia initiala intre 3-5 ani (comparativ cu costurile de la reteaua publica).

Pentru mentenanta de foraje puturi de medie adancime, va rugam sa vizitati pagina destinata acestor tipuri de lucrari la pagina pentru denisipari puturi sau denisipari puturi de medie adancime

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al serviciului:
nan ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(4 intrebari) Adauga intrebare
Dum ...
22.07.2023
Buna ziua, doresc sa forez un put in jud.Ilfov, Bragadiru, la o adancime de aprox 30m cat sa ajunga in a 2 a panza freatica. Va rog sa ma ajutati cu o oferta de pret. Zi frumoasă!
 
ECO Foraje Puturi .RO
Multumim pentru interesul aratat pentru Foraje puturi de medie adancime, pentru o oferta concreta de pret pentru Foraje puturi de medie adancime avem nevoie de mai multe detalii. Apelati acum echipa ECO Foraje Puturi .RO la numarul de telefon 0763.267.775 sau lasati-ne un numar si va contactam noi.
Dor ...
01.07.2023
doresc un put de medie adancime undeva la 50m in Varasti, jud. Calarasi. adancimea am luat in calculca am fi pe +48m fata de Dunare, nu sunt un expert, dar as vrea sa avem apa sa nu amicaram cu bidoanele
 
ECO Foraje Puturi .RO
Multumim pentru interesul aratat pentru Foraje puturi de medie adancime, pentru o oferta concreta de pret pentru Foraje puturi de medie adancime avem nevoie de mai multe detalii. Apelati acum echipa ECO Foraje Puturi .RO la numarul de telefon 0763.267.775 sau lasati-ne un numar si va contactam noi.
Dim ...
15.05.2023
Localitate - Sat Serbănești, comuna Rociu, județ Argeș, Str. Școlii nr. 209. Puț pentru irigații și consum gospodăresc, debit 3-6m3/zi, diametru 200-300mm, adâncime la 30-50 m, a doua sau a treia sursă de apă, cu denisipare și verificare apei pentru consum uman.
 
ECO Foraje Puturi .RO
Va multumim pentru solicitarea dumneavoastra in legatura cu Foraje puturi de medie adancime. In cel mai scurt timp un reprezentant al ECO Foraje Puturi .RO va va contacta. Pentru orice intrebare legata de Foraje puturi de medie adancime sunati la 0763.267.775
Dan ...
03.05.2023
Jud braila,comuna Ramnicelu, strada brailei nr8! Buna seara,faceți mi va rog o oferta,pentru un put la o adâncime de 35-45 metri,sunt 3 puturi în apropiere la distanta de maxim 100m,unde panza freatica a fost găsită între 31,40 metri! Oferta pt diametru de 160 și 140 va rog!Mulțumesc!
 
ECO Foraje Puturi .RO
Am primit cererea dumneavoastra pentru Foraje puturi de medie adancime. Un email cu oferta pentru Foraje puturi de medie adancime va fost trimis pe email. Echipa ECO Foraje Puturi .RO va sta la dispozitie cu orice informatii despre Foraje puturi de medie adancime


Contacteaza-ne

ECO Foraje Puturi .RO

0763.267.775

0730.206.692

office@ecoforajeputuri.ro

www.ecoforajeputuri.ro

Cere oferta de pret